Elmarknaden är inte särskilt enkel för gemene man att förstå sig på. På nätet är det dessutom inte alltid enkelt att hitta välskrivna och lättförstådda artiklar om just el. Genom att skapa en blogg om elmarknaden och elpriser skulle såväl insatta som icke insatta kunna få bra material att läsa.
WordPress, annan sidbyggare eller egen lösning?
Den som ska starta en blogg om elmarknaden och elpriser har flera alternativ att välja mellan. De vanligaste lösningarna är:
- WordPress
- Annan sidbyggare
- Egen lösning
En fördel med WordPress är att det används av väldigt många. Det i sig har gjort att det finns ett stort utbud av tredjepartstillägg, som inte sällan dessutom är utan kostnad. Att det är en sådan pass stor plattform kan dock även föra med sig risker. Bara storleken bidrar till att det är ett populärt mål för hackar. Det kan dock nämnas att det vanligtvis inte direkt är plattformen i sig som är föremålet – utan snarare tredjepartstillägg och teman där hackare kan hitta sårbarheter.
Att göra en egen lösning kan kosta en hel del pengar – eller tid och energi, om du gör det själv. Om du inte har några förkunskaper och anlitar en webbyrå för att programmera en egen lösning, bör du räkna med att det tar ganska många timmar – och att det kostar ganska mycket pengar.
Blogg om elmarknaden och elpriser – vad bör man skriva om?
En bra början kan vara att titta på andra bloggar och ta inspiration därifrån. En blogg om elmarknaden och elpriser bör ju handla främst om just det, men inspirationen kan delvis hämtas från ur inläggen är utformade. Artiklar som kan få många läsare är inte sällan de som på ett överskådligt sätt presenterar ett ganska avancerat ämne för oinsatta. Guider, helt enkelt, som är skrivna på ett sätt som även ”lekmän” kan förstå.
Annat som kan vara relevant på en blogg om elmarknaden och elpriser är till exempel:
- Nyheter om elmarknaden generellt
- Guider om du hittar de lägsta elpriserna
- Tips hur du hittar det bästa elbolaget just för dig
I övrigt är det viktigt att du tycker bloggen är rolig att arbeta med. Om det innebär att du ibland avviker lite från elmarknaden och elpriser, så kanske det är gott ändå.