kläder

En bra walk-in closet måga ha dessa funktioner

En walk-in closet kan vara så mycket mer än bara en yta där du förvarar dina klädesplagg och accessoarer. Dagens förvaringslösningar för kläder präglas ofta av en ambition att kombinera lyx med funktionalitet. Genom att göra detta kan du skapa ett personligt utrymme som är lika stiligt som det är praktiskt. Läs vidare för att få reda på vilka funktioner en sådan här klädkammare bara måste ha!

4 funktioner som en bra walk-in closet bara måste ha

En bra walk-in closet är skräddarsydd och specialanpassad utifrån dina personliga preferenser och behov. Med detta sagt bör den sannolikt ha flera av följande funktioner:

  • Specialanpassade hyllor och lådor. Hyllor och lådor som är anpassade för dina specifika behov kan göra en hel del för klädkammarens funktionalitet. Detta oavsett om du har ett ovanligt stort antal accessoarer, en större skokollektion eller fler kostymer än vardagsplagg. En skräddarsydd lösning kan hjälpa dig att göra det mesta möjliga av det utrymme som du har till ditt förfogande.
  • Anpassningsbar layout. En annan funktion som en bra walk-in closet bör ha är en anpassningsbar layout. Vad vi menar med detta är att åtminstone vissa av lådorna och stängerna är justerbara och kan anpassas i takt med att ditt behov utvecklas och förändras. På så vis kan du göra om lite grann i din klädkammare i takt med att din garderob förändras, vilket gör den mer praktisk på längre sikt.
  • Bra belysning. Bra belysning är A och O när det kommer till klädkammare. Installera gärna LED-belysning som lyser upp dina klädesplagg och accessoarer på ett bra sätt. Tänk dock på att belysningen inte bör tillföra extra värme till dina plagg. Sedan kan du även vilja installera belysning som styrs av sensorer i lådor och skåp, för ökad synlighet.
  • Stor spegel. Det är viktigt att ha en stor spegel i en bra klädkammare. Allra helst bör du kunna spegla dig i din fulla prakt i spegeln. På så vis kan du se hela din outfit innan du lämnar bostaden och går ut. Om du vill göra utrymmet mer elegant kan du välja en snygg ram till spegeln som matchar utseendet i klädkammaren.