Nyheter

Fördelaktigt att ge en gåva där anställda kan välja

Att belöna medarbetarna för deras hårda arbete och slit är viktigt. Detta för att säkerställa att personalen håller sig motiverad samt för att öka produktiviteten och främja ett positivt klimat på arbetsplatsen. Det finns flera olika sätt på vilka du som chef eller arbetsgivare kan göra detta. Ett effektivt sätt är att ge dem en gåva där anställda kan välja själva exakt vilken produkt eller tjänst de vill få ta del av.

Ett gåvokort är en utmärkt gåva som är personlig och ger mottagaren en valfrihet. Därmed kan de skapa en varaktig effekt när det kommer till att stärka arbetsmoralen och göra personalstyrkan mer lojal. Läs vidare så ska vi berätta om fördelarna med att ge en gåva där anställda kan välja själv!

3 fördelar med att ge en gåva där anställda kan välja själva

Det finns många fördelar med denna typ av gåvor, såsom att gåvan är:

  • Personlig. Personalstyrkan består inte sällan av många olika individer med varierande preferenser, intressen och liknande. Därför kan det vara svårt att gissa vad den enskilda medarbetaren kan tänkas uppskatta. Så istället för att ägna sig åt någon slags gissningslek kan du istället ge dem en gåva där anställda kan välja själva exakt vad de vill ha. Därmed ges de friheten att välja något som de faktiskt vill ha eller behöver. En sådan gåva visar på din förståelse och respekt för individen.
  • Smidig. Gåvokort är enkla att köpa, ge bort och använda. Många sådana kan klickas hem via nätet, vilket innebär att miljöpåverkan minskar jämfört med om du istället hade köpt och gett bort en fysisk produkt. De är också smidiga att använda för mottagaren.
  • Mångsidig. Gåvokort finns i många olika former och varianter. Det kan till exempel handla om mer generella presentkort som kan användas lite varstans till mer specifika sådana som gäller i till exempel en viss butik. Denna mångsidighet gör att du som chef eller arbetsgivare kan se till så att alla medarbetare, oavsett intressen och preferenser, kan finna ett värde i sin gåva. Därmed är detta en svår typ av gåva att överträffa.