Flyttning

Varför hyra in flyttfirma? Kvalitetsflytt från Borås ger svaret

Den primära orsaken till att hyra in en flyttfirma är, för de allra flesta, att slippa bära allt själv. Men det finns fler fördelar. Kvalitetsflytt, en flyttfirma i Borås, ger ett par förslag på fördelar på deras webbplats.

Du undviker de tunga lyften

De flesta som anlitar en flyttfirma låter firman bära all egendom. Detta från soffor och skrivbord till lådor och klädkassar. De som vill spara lite på priset kan däremot välja att enbart anlita dem för de tyngre lyften. Det kan exempelvis vara:

  • En större soffa
  • Ett piano
  • En äldre möbel

I detta fall handlar det även om ett säkerhetsperspektiv. Du, och dina vänner, slipper göra de ”farligaste” lyften som uppstår vid en flytt. Lyft som, vid felaktig belastning, kan skapa skador som påverkar en person under lång tid.
En flyttfirma har istället både kunskapen och de hjälpmedel som krävs för att hantering av dessa tunga luft ska kunna ske säkert, ergonomiskt och tryggt.

Du undviker stressen

Behöver hela bohagen vara ute ur lägenheten en viss tid? Ska du få nycklarna och få flytta in i en annan lägenhet i Borås en specifik tid? Är det viktigt att hålla tiden kan en flyttfirma ge en extra trygghet. Med god erfarenhet av branschen kan de planera flytten så att bohaget är framme en specifik tid. En del flyttfirmor i Borås ger till och med tidsgaranti. Med det menas att fullt pris inte betalas om de inte håller de tider de lovat.

Allt är försäkrat – via en part

Allt bohag som flyttas av en flyttfirma är (eller ska alltid vara) försäkrat av företaget. Om något går sönder på vägen är det företaget som ska ersätta detta.
Även vid flytt på egen hand är egendomen försäkrad. Detta via hemförsäkringen. Men vad händer om en kompis tappar en dyr vas i golvet under en flytt? I detta fall är det den personens försäkring som täcker – med viss självrisk. Att kräva pengar från en vän eller släkting är betydligt svårare än att kräva det av en flyttfirma.

Alla tjänster – via en komplett flyttfirma i Borås

Det blir allt vanligare att företag i branschen erbjuder kompletta flyttjänster. Det innebär att de kan ta hand om:

  • Flytten
  • Flyttstädningen
  • Installering och montering
  • Magasinering
  • Nyckelinläming

Att köpa in hjälp handlar alltså inte enbart om att få hjälp med lyften och transporten. Många av dessa företag kan hjälpa till betydligt mer än så.