Flyttning

Fördelarna med flyttstädning

Fördelarna med flyttstädning

Flyttstressen är ingen rolig tid även om man har något fint att se fram emot. Att flytta när man är ensam är jobbigt nog, är det en hel familj som ska iväg med ungar som springer runt bland lådorna och i välvilliga försök att hjälpa till gör mer skada än nytta så är det lätt att det blir riktigt flyttkaos. En post som är skön att undvika är städningen. Lyckligtvis så finns det gott om företag som gärna hjälper till med den detaljen.

Det finns gott om firmor som specialiserat sig på flyttstädning vilket man kan hitta på www.stockholmflyttstädning.nu. Oftast har de ett schablonpris per kvadratmeter och sedan finns det sådant som kanske inte ingår men som kan upphandlas ändå som tilläggstjänster.

Eftersom ingen vill komma till ett nytt hem och hitta fläckar eller dåligt städade ytor är de flesta också ganska måna om att lämna efter sig sitt boende i fint skick till den som ska ta över. För att undvika att något missas är det bra att jobba med checklistor. Med hjälp av en checklista säkerställer du att inget glöms bort eller lämnas ostädat.

Garantitid och besiktning

För att få fram ett bra pris så är det bra att kolla med lite olika firmor innan du bestämmer dig. Be om offerter från olika bolag och se vad de erbjuder, på så sätt har du ett bra material att jämföra med och kan slänga in lite olika saker i förhandlingen med det bolaget du väljer att anlita.

Utöver att det är god sed att lämna stället fint så är det också bra för att slippa jobbiga samtal i efterhand. Garantin för en flyttstädning gäller normalt i cirka tio dagar efter att städningen utförts så lämna den till de sista dagarna så att det inte hinner bli smutsigt innan ni ger er av.

När firman är klar för städningen ska du inte släppa iväg dem utan att ni tagit fram checklistan och gått runt i huset eller lägenheten och kontrollerat att allt utförts enligt avtal. Slarva inte med besiktningen på grund av lathet eller tidspress. Även om det inte rör sig om några stora summor kan det bli så att du blir ansvarig för att åka tillbaka och städa själv, får anlita firman igen eller ansvara för en ekonomisk kompensation till de som övertagit ditt gamla boende om det visar sig att allting inte är gjort med önskat resultat.