Nyheter

Landets fiberleverantörer får din vardag att gå ihop

Det finns ingen anledning att försöka förneka det: idag är det svårt att leva ett normalt liv utan internet. Du behöver vara uppkopplad mot nätet för att kunna utföra en rad olika ärenden i din vardag. Några exempel på sådana ärenden är att hitta en ny bostad eller ett nytt jobb, streama filmer och serier, hitta en dejt, jobba hemifrån och utföra bankärenden. Men vilka fiberleverantörer kan erbjuda dig den bästa internetuppkopplingen där du bor? Detta är en fråga som du enklast kan besvara genom att besöka en jämförelsesajt.

När du ger dig ut på jakt efter en ny leverantör av fiberbredband finns det nämligen flera olika leverantörer att välja bland. Därför kan det vara svårt för dig att veta vilka av dessa som är bättre än de övriga. Dessutom kanske du inte vet på rak arm vilka bredbandsleverantörer som kan leverera fiber i just ditt område. Som tur är kan dock de jämförelsesajter som specialiserar sig på att tillhandahålla denna information hjälpa dig att finna svaret på i princip nolltid!

Därför bör du jämföra fiberleverantörer innan du byter abonnemang

När du flyttar till en ny bostad eller byter bredbandsleverantör vill du snabbt komma igång med den nya tjänsten. Därför är detta ofta högt prioriterat i samband med en flytt eller ett byte av leverantör. Som tur är går det ganska snabbt och enkelt att komma igång eller byta leverantör. Men innan du tecknar ett nytt abonnemang gör du bäst i att jämföra de fiberleverantörer som levererar fiber i ditt område. Du kan faktiskt spara mycket pengar och få en bättre uppkoppling genom att göra detta!

Så vet du hur snabb fiberuppkoppling du bör skaffa

En vanlig fråga som många konsumenter ställer sig är hur snabb fiberuppkoppling man egentligen bör skaffa. Svaret på denna fråga beror i hög grad på vad du använder din uppkoppling till. En annan viktig faktor att ta i beaktande är hur många enheter som samtidigt ska vara anslutna till internet via uppkopplingen.

Några generella tumregler som du kan ha i åtanke är:

  • Upp till 25 Mbit/s: 1-2 enheter som surfar på nätet, läser mejlen och kollar sociala medier.
  • 50-100 Mbit/s: 3-5 enheter och/eller att du spelar spel på nätet eller streamar video i 4K-upplösning.
  • 150 till 200 Mbit/s: Fler än 5 enheter och/eller att du livestreamar video eller delar större filer.