Nyheter

Teckna en djurförsäkring – skydda dig och ditt djur

Letar du efter en djurförsäkring som kan göra att du känner dig lite tryggare i ditt djurägande? Du kanske vill ha en försäkring som bara ger dig en liten ekonomisk kudde om en oförutsedd olycka eller sjukdom skulle drabba ditt husdjur? Eller så kanske du är på jakt efter en heltäckande försäkring som täcker det mesta, även om din hund eller katt skulle bli allvarligt och långvarigt sjuk eller skadad? Oavsett vilket gör du helt rätt – det är viktigt att du försäkrar ditt djur!

Vilken nivå du sedan väljer på försäkringen är helt och hållet upp till dig. Det finns såklart flera fördelar med att välja ett alternativ som ger dig bättre täckning för oförutsedda utgifter för veterinärvård och dylikt. Men det är långt ifrån alla djurägare som har råd att teckna någon av de mer omfattande försäkringarna som erbjuds på den svenska marknaden.

Därför bör du inte känna dig mindre värd som djurägare om du väljer något av de lite billigare alternativen. Det viktigaste är som sagt att du skaffar en djurförsäkring som skyddar dig och ditt djur om olyckan skulle vara framme!

Faktorer som påverkar priset för din djurförsäkring

De faktorer som har en inverkan på prissättningen för en djurförsäkring är flera. De innefattar bland annat:

  • Djurart
    Vissa husdjur är billigare än andra att försäkra. Till exempel brukar kattförsäkringar vara aningen billigare än hundförsäkringar. Men det finns även många andra faktorer som påverkar priset på din försäkring.
  • Ras
    Ibland kan det faktiskt vara billigare att försäkra blandraser än renrasiga hundar eller katter. Detta beror på att dessa vanligtvis anses vara lite friskare och mindre benägna att drabbas av diverse sjukdomstillstånd. Dessutom kan vissa renrasiga hundar vara dyrare att försäkra än andra av just denna anledning.
  • Åldern på ditt djur
    Generellt sett är det billigare att försäkra ett yngre djur än ett äldre sådant. Därför bör du försäkra ditt djur så fort som möjligt. Sedan brukar förstås försäkringspremien ändå krypa uppåt i takt med att djuret ifråga åldras.

Sedan finns det förstås även fler faktorer som påverkar priset för försäkringen. Men de tre faktorer som vi har nämnt ovan tillhör de som i högst utsträckning har en inverkan på detta!