Internetbeteende, Spel & Casino

Turbaserat nöje

Att spela lotto kan verka svårt. Men sanningen är att spelets regler är väldigt enkla. Även vi har tagits med charm av denna fritidsaktivitet. Det blir snabbt en nagelbitare som är svår att hålla sig ifrån! Här förklarar vi lottospelets regler!

Regler och slump

Man spelar lotto genom att välja sju nummer eller låta dem slumpas fram. Dessa nummer bildar lottoraden. Det finns även ett kupongnummer som fungerar som jokernummer. Detta nummer är ett tillägg och om man köper det så deltar man även i Jokerdragningen. Vid lottodragningarna dras sju av totalt 35 nummer. Om numren på sin lottorad matchar de sju dragna numren så vinner man lottodragningen.

Alla rätt

Det bästa scenariot är att vara ensam om att ha sju rätt och därmed få en garanterad vinst på minst 1 miljon kronor. I Sverige dras även fyra tilläggsnummer utöver de sju ordinarie. Om man har sex av de ordinarie numren och ett av tilläggsnumren hamnar man i vinstgruppen som kallas 6+1. Även genom jokerdragningen har man chans till vinst. Den största vinsten kan man få genom att ens lottorad matchar de sju numren och dessutom få rätt på sitt jokernummer. Kort sagt finns det flera olika sätt att vinna. Detta gör att det alltid blir lika spännande. Även om det vid första anblick ser ut som om man inte har vunnit så finns det alltid chanser kvar!

Hur bestämmer man nummer?

När man väl förstått reglerna för att spela lotto (vilket inte är många) och vet vad man ger sig in på är det bara att börja spela! Det enda man måste göra är att gå och köpa sina nummer. Det bästa sättet att välja nummer är på magkänsla. Sedan får du låta slumpen ta över. En del väljer att ofta spela på samma nummer för att öka sina chanser i längden.

Spelet lotto är att spela med genom tur och slumpen. Man måste ha koll på några få saker men annars kan man låta huvudet vila och njuta av spänningen medan alla nummer dras. Ditt fokus kan i stundens hetta ligga helt på din upplevelse.

Leave a Reply