Säkerhet

Varför GPS klocka för barn?

Varför GPS klocka för barn? Det är en smart lösning som gör att föräldrarna kan känna sig tryggare med att låta sina barn vara ute utan närvaro av en vuxen. Det är ett sätt att veta var de är, var de har varit och att få tag på dem vid behov.

De flesta klockor kommer med plats för simkort. Vissa modeller erbjuder även möjlighet till videosamtal. I denna artikel kan du läsa om fler funktioner, och några svar på frågan Varför GPS klocka för barn?

GPS klockor tappas inte bort

En Gps klocka för barnet är säkert, sett ur flera perspektiv. En fördel är att de sällan tappas bort eller blir stulna, vilket ju oftare sker med mobiltelefoner. Som bekant springer barn omkring en hel del – och om grejerna inte sitter fast, finns givetvis en högre risk att de förloras. Ett svar på frågan ”Varför GPS klocka för barn?” är alltså att det är säkert – på det sättet att de generellt inte förloras.

De är hållbara

Ett annat argument till att låta barnen ha en GPS klocka istället för en telefon är att de är stöttåliga och hållbara överlag. Barnet kan leka med klockan i ur och skur utan att klockan går sönder. Det bör dock nämnas att det är långt ifrån alla klockor som är vattentäta. Om hållbarheten är viktig för dig, bör en vattenbeständig modell övervägas. En fördel är att barnet då även kan ha på sig klockan vid vattenfyllda äventyr – till exempel i en vattenpark eller vid ett stort vattenkrig.

Föräldrarna ser barnets position

Om föräldrarna blir oroliga är det enkelt att se barnets position. Det här görs i en app som laddas ned i samband med att klockan installeras. Det brukar också gå att se var barnen har varit tidigare under dagen, under givna tider.

Så – Varför GPS klocka för barn?

Anledningarna kan sammanfattas såhär:

  • Enklare att hålla reda på.
    Till skillnad från telefoner är det betydligt mer ovanligt att klockorna tappas bort eller stjäls, då de sitter stadigt på barnets arm.
  • Hållbara.
    Jämfört med en telefon är det ovanligare att en gps klocka går sönder.
  • Se barnets position.
    Det här är kanske huvudfunktionen – föräldrarna kan se var barnet befinner sig och var han eller hon har varit.