Fest

4 bra tips – catering i Stockholm

Catering är populärt i Stockholm, både bland privatpersoner och företag. Att få god mat tillagad och i vissa fall även levererad är både skönt och praktiskt för många typer av tillställningar – från företagsevent till bröllop och fest. Efterfrågan gör dessutom att det finns mycket att välja på – vilket såklart är bra men det kan också göra det hela lite svårt. Nedan följer 4 bra tips för den som ska anlita en cateringfirma, oavsett tillfälle.

Catering i Stockholm – utbudet

Första steget bör vara att se på utbudet och jämföra olika alternativ. Välj ut ett par stycken som känns mest intressanta och kolla sedan på vad var och en av dom kan erbjuda. Är det gourmetmat från stans innerkrogar – eller hamburgare från en foodtruck? Utbudet är enormt.

Vilken typ av mat?

Ett annat tips är att ganska tidigt fundera på vilken typ av mat som ska serveras vid det aktuella tillfället. Kommer många gäster passar det bra med plockmat eller buffé, eftersom det då finns något som passar för dom allra flesta smaker.

När det kommer till val av mat är det också viktigt att kolla upp om någon av gästerna äter en speciell kost, till exempel:

  • Vegetariskt eller veganskt
  • Laktos, – eller glutenfritt

Finns personer i sällskapet med allergi brukar det gå att göra specialbeställningar. Tänk dock på att personer kan vara allergisk mot exempelvis nötter och reagera starkt bara genom att det finns nötter i rummet.

Kolla upp priser

Det stora utbudet av firmor som erbjuder catering i Stockholm gör att priserna kan skilja sig en del. Vissa tar mycket betalt för att dom kan – kanske för att dom erbjuder något som andra inte har och för att dom skaffat sig ett bra rykte och en stor kundkrets. Det kan i alla fall vara värt att kolla upp och jämföra priserna innan man bestämmer sig.

Leverans eller inte

Ett sista bra tips för den som ska beställa catering är att fundera på hur vida man vill eller behöver få maten levererad eller inte. Många firmor erbjuder detta men inte alla så om det är viktigt att kunna välja till leverans är såklart även det något man bör kolla upp innan någon anlitas.