Larm

Dagens hemlarm betydligt smartare

Dagens hemlarm betydligt smartare

Mot slutet av 1980-talet och början av 1990-talet, då många svenskar för första gången skaffade hemlarm, verkade hemsäkerhetsbranschen betydligt enklare. Tekniken var betydligt mer begränsad, och det var också svårare för kunderna att urskilja ett larmbolag från ett annat. Normalt sett valde man därför ett lokalt företag, som under några dagar installerade ett system som i sanningens namn inte gjorde särskilt mycket, och som enkelt kunde besegras av en inkräktare med hjälp av en enkel avbitartång.

Idag ser såväl branschen i stort som de individuella larmföretagen helt annorlunda ut. Tekniken har utvecklats otroligt mycket under det senaste årtiondet, men trots detta är det svårare än någonsin (och samtidigt även viktigare än någonsin) att investera i ett hemlarm. Vissa delar av hemsäkerhetsbranschen har fortfarande svårt att acceptera många av de uppfinningar inom system för hemlarm som moderna larmföretag tar för givet. Tyvärr finns det dessutom tusentals bostäder runtom i landet som skyddas med föråldrade larmsystem.

Utveckling inom hemlarm

Dessa är bara några av de milstenar vi har nått inom utvecklingen av hemlarm under de senaste åren:

  • Trådlösa larmsensorer. Dessa sensorer gör det möjligt för ett larmsystem att installeras såväl snabbare som enklare. De är också enklare att felsöka, byta ut och flytta. Trådlösa sensorer har dessutom gjort det möjligt för larmföretag att sälja heltäckande system för hemlarm som du själv kan installera. Faktum är att en stor del av de larmsensorer som idag installeras i svenska bostäder är trådlösa.
  • Kameraövervakning. Smarta videokameror som gör det möjligt för dig att när som helst ta en titt inuti ditt hem är en funktion för hemlarm som blir allt mer populär. De bättre kamerorna kan till och med känna av rörelse i bostaden och skicka ett videoklipp till dig på vad som fick kameran att reagera.
  • Smarta tjänster för hemmet. Dagens hemlarm kan ofta styra smarta enheter såsom lås och lampor. Detta ger ditt säkerhetssystem en ny nivå av bekvämlighet, och funktioner för smarta hem är den allra senaste tekniska utvecklingen inom larmsystem. Därför vet långt ifrån alla larmbolag hur man installerar dessa på ett optimalt sätt, men när det görs korrekt är ditt hem såväl skyddat som uppkopplat.

Leave a Reply