Kängor

Dr martens initialt för kvinnor

Dr martens initialt för kvinnor

För de flesta är Dr martens skor någonting välkänt och många har en uppfattning om vad man tycker om dessa. För vissa är kopplingen till punk och rockkulturen i fokus medan andras tankar rör sig åt det militära hållet. Oavsett vilket är detta skor som tål att granskas i sömmarna (utan att de går sönder). Vad kanske inte alla känner till är att dessa skor kom till som ett resultat av en vintertur. Upphovspersonen bakom Dr martens skor var med om att skada vristen. Här väcktes en tanke om att tidens skor inte hade tillräckligt stöd för vristen. För att komma tillrätta med detta och förhindra att fler skadade sig, togs de första kängorna fram. De togs väl emot av konsumenterna och utvecklingen var snabb!

Här kommer vi in på nästa fakta som kan överraska. 8 av 10 Dr martens skor köptes av kvinnor om man ser till det totala antalet skor under de första 10 år som man tillverkade dessa. Det var först när man gick in på fler marknader som andra kundgrupper började använda kängorna som idag hör till några av de bäst kända skorna i världen.

Ny inriktning

Det har skett en hel del vad gäller företagets produktutveckling och återigen försöker man attrahera kvinnliga köpare. De kängor som för många är synonymt med Dr martens är inte på något vis de enda produkter som lanseras. Idag finns ett brett utbud skor, kängor, sandaler och andra produkter för hugade köpare oavsett var de befinner sig. I och med att fler väljer att köpa sina Dr martens skor på nätet, har företag med en bra näthandel en fördel. Flera köpare är också vana att införskaffa skor från Dr martens vilket innebär att de har en bra uppfattning om vilken storlek som passar och vilken som inte gör det.

Bland de skorföretag som har byggt en koppling till en subkultur, kan det finnas en stabil marknad som håller sig kvar. Samtidigt kan det vara svårt att bryta sig ut och nå en större massa. Här kan man se att Dr martens skor gjort en ordentlig satsning som i mångt och mycket verkat bära.