Fest

Hyra catering

Ska man beställa catering kan det först verka enkelt men i dom flesta städer finns det mycket att välja mellan och ett av dom vanliga misstagen är att man inte jämför olika firmor. Man kan då råka ut för onödigt höga priser eller rent av dålig service. För att undvika det finns det flera saker man bör göra innan man anlitar någon.

Man väljer första bästa firma

Om man befinner sig till exempel i Lund och ska hålla i en föreläsning, konferens, fest, bröllop eller något annat där man tänkt servera catering är det lätt hänt att man väljer första bästa firma. Det är ett vanligt misstag som man bör undvika av flera olika anledningar, bland annat för att det är viktigt att kolla både referenser och priser hos några olika innan man bestämmer sig. Jämför priserna noggrant eftersom dom kan skilja sig en hel del, och se till att tidigare kunder varit nöjda.

Man är ute i sista sekunden

När man beställer catering är det bra om man är ute ett tag i förväg så att man vet att man får det man vill ha. Vill man till exempel servera vegetarisk kost behöver man naturligtvis hitta en firma som erbjuder det. Är man ute ett par dagar i förväg finns en risk att många är uppbokade och man får nöja sig med första bästa lediga, vilket man ju också vill undvika. Se till att planera ordentligt, fundera på vilken typ av mat som ska serveras och kontakta en lämplig firma i god tid innan tillställningen ska äga rum.

Ett litet exempel

Pelle ska fira sin examen i Lund och många vänner och bekanta kommer vara på plats för att uppvakta honom. Han kommer på ett par dagar innan att han inte kommer hinna laga mat för hela sällskapet och bestämmer sig istället för catering. Han googlar snabbt och hittar en firma som utför catering i Lund och väljer den utan att jämföra några andra. I det här fallet har han tur att firman han hittat har tid att hjälpa honom med så kort varsel men har får bara välja mellan två olika menyer och priset blir ganska högt. Hade han varit ute i god tid i förväg hade han kunnat jämföra olika firmor i Lund för att dels hitta den typ av mat han vill ha till sin fest, dessutom till ett bättre pris.