kläder

Ny vinterjacka

Vinterjacka, höstjacka, vårjacka, sommarjacka, skaljacka, regnjacka, skidjacka, träningsjacka, ja det finn hur många jackor som helst om man börjar rabbla upp dem. Men hur många jackor behöver man egentligen? Är det verkligen nödvändigt att ha en jacka för varje årstid plus en jacka för varje fritidsintresse och varje väderomslag? Naturligtvis kan man väl aldrig få nog av jackor, men i praktiken räcker det med att du äger tre ytterjackor.

Vinterjacka

Första jackan som är bra att äga är en ordentlig vinterjacka. Det är väl värt att investera en del pengar i denna typ av jacka. Det bör vara en jacka som tål både regn och snö. Det får gärna vara en jacka som andas och som fungerar både när du är ute på stan såväl som du vill ta en långpromenad på landet. Kvalitet och en modell som inte går ur tiden är att rekommendera. Hitta rätt jackor via halens.se!

Höstjacka/vårjacka

En jacka som du kan använda till två årstider är inte fel att ha i garderoben. Våren och hösten kan vara rätt lika när det gäller väder, så varför lägga pengar på två olika typer av jackor? Det är bättre att köpa en snygg jacka som fungerar både höst och vår. Matcha med halsdukar eller sjalar.

Skaljacka

En skaljacka är förvisso inte ett måste, men ett bra tredje val av ytterjacka. Köp gärna en i Gore-Tex som står emot vind och väder på ett bra sätt. Genom att göra ett klokt val av denna sorts jacka så kan du skippa att ha vindjacka, skidjacka och regnjacka. En skaljacka av rätt modell kan fungera som alla dessa tre. Det gör det enklare för dig när du ska ut.

Övriga jackor

Du kan även investera i tunna löparjackor och så vidare om du tränar mycket. Det kan vara lite väl klumpigt att träna i din vinterjacka eller höst/vårjacka. Ett hett tips för att hitta billigare jackor är att köpa dem när det inte är säsong för dem. En vinterjacka är mycket billigare att köpa på våren/sommaren och en höst/vår-jacka har ofta bättre pris om du köper dem under vintersäsongen.

Leave a Reply