Trädgård

Välj rätt robotgräsklippare

Välj rätt robotgräsklippare på techlinerobot.se

När du surfar in på techlinerobot.se möts du av ett stort urval av robotgräsklippare. Detta kan för vissa vara överväldigande – hur ska du kunna veta vilken gräsklippare som lämpar sig bäst för just din gräsmatta? Här ska vi försöka göra detta val lite enklare för dig!

När du väljer mellan olika robotgräsklippare på techlinerobot.se bör du ta hänsyn till vissa saker innan du gör ditt köp:

Gräsmattans storlek och terräng

Det första du bör ha i åtanke när du köper en robotgräsklippare från techlinerobot.se är storleken på din gräsmatta. Utifrån denna information kan du avgöra vilken gräsklippare som lämpar sig bäst för ditt syfte. Om du till exempel har en gräsmatta på 500 kvadratmeter eller mindre, kan du välja en lite mindre robotgräsklippare. Mellansegmentet och de större robotgräsklipparna gör sig bättre på större gräsmattor, från 500 kvadratmeter upp till ett par tunnland.

Utöver gräsmattans storlek är det även viktigt att ta hänsyn till dess terräng när du tittar på robotgräsklippare från techlinerobot.se. För att försäkra dig om att du väljer rätt modell, bör du göra ditt val utifrån huruvida din gräsmatta har sluttande terräng eller inte. De allra flesta robotgräsklippare kan utan problem hantera sluttningar med upp till 30 graders lutning. Om du har brantare sluttningar än så bör du dock överväga att införskaffa en gräsklippare med fyrhjulsdrift, eftersom denna typ av robotgräsklippare presterar bättre i sådan terräng.

Gräsmattans utformning och knivarnas bredd

Formen på din gräsmatta är en annan aspekt som du behöver väga in när du köper en robotgräsklippare. Om din trädgård är hyfsat rektangulär, kan du välja en modell som följer en kabel som grävs ner i marken. Om gräsmattan istället har en oregelbunden form, kan det vara en bättre idé att välja en helautomatisk robotgräsklippare som förlitar sig på enbart sina sensorer, och med hjälp av dessa känner av vilka områden av gräset som behöver klippas.

Bredden på kniven är ytterligare en faktor som bör vägas in i ditt beslut av robotgräsklippare. Ett fel som många gör är nämligen att köpa en robot med bred kniv trots att trädgården är liten.

Vill du veta med om robotgräsklippare, besök då: https://techlinerobot.se/