ehandel

Paysongaranti – Skapar säkrare E-handel

Marknaden för produkter inom Second Hand är enorm i Sverige. De två största köp- och säljsidorna är Blocket och Tradera men det finns även ett flertal andra plattformar för de som vill köpa eller sälja sina gamla saker. Men det finns även en hel del som blir lurade på sina pengar. De som betalar men aldrig får någon vara. Ett sätt att minska risken för detta är att använda

Paysongaranti

Så fungerar Paysongaranti
När köpare och säljare är överrens om priset för varan betalar köparen in köpeskillingen till Payson via PaysonGarantin. Dessa pengar är sedan låsta hos företaget. De i sin tur meddelar säljaren att pengarna har kommit in och att varan nu kan skickas.
När sedan köparen har fått varan och godkänt den meddelas detta till Payson som betalar ut pengarna. Genom denna tjänst kommer varan och pengarna aldrig samtidigt vara hos antingen köparen eller säljaren. Det är just detta som är själva tryggheten.
För denna tjänst tar Payson en viss procent av köpeskillingen som betalning.

Om inte vara godkänns?

Skulle varan vara trasig eller av annan anledning inte godkännas av köparen anges detta på köparens konto på Payson. Detta meddelas vidare till säljaren. Därmed ska varan skickas tillbaka till säljaren som i sin tur får godkänna returen via Payson. Därefter betalas pengarna tillbaka till köparen.

Fördelen

Den stora fördelen med PaysonGarantin är att säljaren aldrig behöver betala in pengar till säljarens konto förrän varan är levererad. Utöver det är Payson ett extremt enkelt sätt at överföra pengar mellan privatpersoner. Vid överföring sker detta till mottagarens mailadress så några kontonummer behöver aldrig fyllas i.

Även för företag

Paysongaranti kan erbjudas både från företag och privatpersoner. Däremot är det vanligast att denna garanti används av privatpersoner. De som vill ha varan från ett företag innan betalning sker väljer helt enkelt att få den mot faktura.

Leave a Reply