Tjänster

Vikten av plastband

Plastband är en produkt som kom till för att förbättra möjligheten till att packa varor och produkter bättre. Tanken är att de ska kunna hjälpa kunden att känna sig säker på att om man använder sig av plastband kommer produkten inte gå sönder om den ska skickas eller inte heller gå sönder om varan behöver bevaras inpackad. Det finns många olika typer av plastband så det går enkelt att ett band till det du just behöver.

Vad kan man använda plastband till?

Om man behöver skicka varor långt bort och varor som är ömtåliga är det viktigt att välja ett band av högre kvalité. Plastbanden med högre kvalité har oftare en högre procent av plast i. Det finns andra band som kan ha en högre procent av polyester. Dessa band kan användas för att skicka saker som inte är lika ömtåliga och inte ska lika långt. För din egen skull är det viktigt att tänka på din budget. Det behöver inte alltid vara det dyraste bandet som är det bästa bandet. Utan det beror helt på vad du ska använda plastbandet till.

Produkter som ska emballagets med plastband kommer packas in av en maskin. Maskinen gör så att plastbandet viras varv efter varv runt din produkt. Maskinen kommer snöra runt plasten runt produkten flera flera varv tills plastbandet sitter ordentligt åt. Det är viktigt att plastbandet sitter kraftigt åt kring produkten så att det inte finns någon möjlighet att delar av produkten ramlar av. En av flera fördel av att använda sig av plastband är vikten av banden inte är hög så kunden sparar pengar om produkten ska skickas. Inte heller tar plasten mycket plats om produkten ska bevaras. När plasten ska tas av, kan kunden använda sig av en vass kniv eller en sax.

Kan plastband återvinnas?

Plastband runt förpackningar sorteras som plastförpackningar. Detta blir sedan en råvara för nya plastprodukter. Det sparar både olja och energi. Så att använda sig av plastband är ett bra miljötänk och bra för framtiden. Plastbandet kan lämnas in på närmaste återvinningsstation. En återvinningsstation kan du hitta på flera orter i Sverige och de har olika öppettider. Vissa har även öppet på lördagar för att göra det enklare för dig att ta med det som ska återvinnas. Om du har använt dig av mycket plastband och är ett företag kan du ta hjälp av verksamheter som kan hjälpa dig med återvinningen.